Tre nya forskningsbelagda anledningar till varför du borde bära ditt spädbarn i famnen!

Tre nya forskningsbelagda anledningar till varför du borde bära ditt spädbarn i famnen!

Fysisk närhet i föräldraskapet del 2. 

Om inte förra veckans tre forskningsbelagda punkter om varför det är bra för barnen och relationerna med dig som vuxen att bära sina barn i famnen och samsova räckte - så kommer här tre till.

1. Att bära ditt spädbarn i famnen kan också öka känslan av trygghet hos ditt barn. När de känner sig nära dig kan de känna sig säkrare och skyddade.

2. Det kan också hjälpa till att förbättra deras sömn. Genom att känna sig nära dig och höra din hjärtrytm kan de känna sig mer bekväma och trygga, vilket kan bidra till bättre sömn för både dig och ditt barn.

3. Det kan också hjälpa till att förbättra deras fysiska utveckling. Genom att ha nära kontakt med en vårdgivare kan barnet utveckla sin motorik och balans tidigare än om de inte hade haft denna kontakt.

Det finns alltså många fördelar med att bära sitt spädbarn i famnen, och jag hoppas att denna lista har varit till hjälp för dig som förälder. Sen förstår jag också att det ibland kan vara svårt eller påfrestande för vuxna att samsova och/eller bära barnen mycket. Men dessa två senaste inlägg handlar om vad det gör för barnet. Sen väljer vi vuxna hur vi vill förhålla oss till det och gör vad vi kan när vi kan så att det blir till det bästa för hela familjen. 

//Jessica

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.