Så använder du lek för att minska konflikter mellan barn och vuxna.

Så använder du lek för att minska konflikter mellan barn och vuxna.

Lekens betydelse för att förhindra bråk och jobbiga situationer mellan barn och vuxna.

Forskare inom barnpsykologi har kommit fram till att lek är en viktig faktor när det gäller att få barn att samarbeta och minska konflikter, det är ju också något som många av oss känner till och använder i viss mån, men kanske inte så självklart och frekvent som vi skulle kunna?

Genom lek kan vi lära barn att respektera varandra och utveckla sociala färdigheter, samtidigt som vi kan uppmuntra och guida dem mot önskat beteende. I en bloggserie i två delar kommer jag att berätta lite om hur vi kan använda lek som ett verktyg för att förhindra bråk och jobbiga situationer mellan barn och vuxna och få barnen med oss.


Det här är något vi använder hemma mycket varje dag och vi övar på att bli bättre på det. Vi ser hur effektfullt det är varje gång vi har sinnesnärvaro att stanna upp och tänka till inför varje situation där barnet kanske inte självklart är med på det vi vill ska ske eller är i affekt över något.

Första delen kommer nästa vecka men jag vill passa på att tipsa om en fantastisk bok på det här ämnet. Smart Föräldraskap - av Mattias Ribbing. Vilken ögonöppnare! En sådan bok jag önskat fanns för 20 år sen. Jag lyssnade på den först och sen köpte jag den som uppslagsbok. Jag köper väldigt lite böcker till mig själv, eftersom jag har svårt att läsa mycket text efter flera utmattningar, den här var dock given. Mattias pratar mycket om hur viktig föreställningsförmågan är för lärandet och hur vi kan använda leken förbättra samarbetet i familjen Här kan ni läsa mer om Mattias böcker!

//Jessica

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.