Hur är det med sömnen egentligen?

Hur är det med sömnen egentligen?

Sömn eller snarare insomning har varit mitt tema denna vecka.

Jag började med att tipsa om några bra insomningsknep för både barn och vuxna på instagram och nu de sista två nätterna har jag själv sen haft jättesvårt att somna. Något som mycket sällan händer. Jag har den stora turen i livet att jag haft väldigt lite sömnbesvär - dvs orsakade av mig, sömnbrist pga yttre faktorer har jag haft mycket av i och med småbarnslivet. Men i oroliga perioder eller perioder av mycket planeringsfokus i jobbet - då kan det hända att jag får svårt att somna. 

Har jag då använt dessa knep nu när jag legat och rullat till kl 03 innan jag lyckats somna? Svar NEJ! 

Jahaja, varför då kan en ju undra.
Ja, det undrar jag med! 

Det där med att antingen få hjälp att ta kontroll över en grubblande hjärna eller göra det själv är egentligen inte så enkelt. När hjärnan är igång och antingen kör hela livet i repris i både toppar och dalar och allt däremellan eller försöker lösa något problem, då glömmer jag bort allt jag kan om insomning, avslappning osv. Oftast sover ju dessutom människorna omkring en och hinner inte märka att jag inte gör det. 

Men till slut dyker det ändå upp en tanke om att en kanske skulle lägga sig på spikmattan och ta tag i andetaget i alla fall och räkna lite, sen minns jag inget mer haha. Spikmatta är verkligen en höjdare för mig som vuxen, både som smärt- och spänningsminskare, men också som rogivare. Det är väl svårare för hjärnan att spåra iväg i en massa samtidigt som det händer tusen grejer på rygg och nacke helt enkelt. 

Om min sambo inte somnat brukar det funka super med lite nackmassage eller att han bara säger - "Gör nån andningsövning då".  Då blir jag ju uppmärksam på att jag behöver ta tillbaka kontrollen över mitt rusande sinne. 

Insomningstipsen jag lagt upp på instagram är: 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.