Boken är på tryckeriet ganska exakt ett år efter att första skisserna tog form här hemma! Förbeställ nu!

Boken är på tryckeriet ganska exakt ett år efter att första skisserna tog form här hemma! Förbeställ nu!

Vill du hjälpa Axis Våga

- är nu på tryckeriet och bör komma till oss i tid till Bokmässan i Göteborg i slutet av september. Det är en liten nagelbitare minst sagt. Det kan komma att diffa på någon dag hit eller dit om den kommer i tid eller ej. Onödigt spännande! 

Du missar väl inte att du kan förbeställa boken här - då får du ett signerat ex samt ett rabatterbjudande i vår butik. 

Omslag till boken Vill du hjälpa Axis Våga Baksidestext till boken Vill du hjälpa Axis Våga. Axolotlen Axis lever ensam i en sjö i Mexico City. Axis vågar inte lämna hemmet för att jaga mat. Med din hjälp kan Axis bli lugn, mätta magen och sova gott.  Vill du hjälpa Axis att våga är en interaktiv bok där barnet får hjälpa Axis att hantera sin rädsla och samtidigt själv lära sig ett enkelt självhjälpsverktyg att använda när hen upplever skrämmande händelser eller överväldigande känslor.

Baksidestext: 

Axolotlen Axis lever ensam i en sjö i Mexico City. Axis vågar inte lämna hemmet för att jaga mat. Med din hjälp kan Axis bli lugn, mätta magen och sova gott.

Vill du hjälpa Axis våga? - är en interaktiv bok där barnet får hjälpa Axis att hantera sin rädsla och samtidigt själv lära sig ett enkelt självhjälpsverktyg att använda när hen upplever skrämmande händelser eller överväldigande känslor.

Snabb utgivning!


För ett år sedan IDAG frågade jag Emelie Wiklund första gången om hur jag ska göra med min bokidé. Ska jag göra skisser som hon kan illustrera ifrån eller hur det brukar gå till. I slutet av november fick hon så mina skisser. Det fanns alltså för ett år sen inget manus ens och nu är den på tryckeriet. Det är helt osannolikt egentligen. 

Förlaget som ger ut boken hade manusstopp för 2023, det hade alla förlag i princip eftersom vi skickade det i mitten av december. Men tack vare att illustratör Emelie jobbar med dem redan kunde jag i alla fall få manuset läst snabbt. Det kan ibland ta 6 månader eller mer att ens få svar från förlag har jag förstått nu. Förlaget, Cookies n Dragons, gillade boken och berättade att de tack vare att det uppfattades som ett nytt sätt/en ny typ av bok samt att de känner Emelie väl och vet att arbetet med illustrationer kommer flyta fint tog in den för utgivning 2023 trotts manusstopp och fullbokat egentligen. Det är ett litet förlag och förläggaren har kämpat för att få med Axis i schemat så att den ska finnas med till bokmässan. 

Jag är väldigt tacksam för det och det känns fortfarande helt overkligt. 

Jag gjorde mina skisser först på papper sen i canva genom att klippa och klistra med bilder, grafik figurer osv - skrev texterna direkt i skisserna och Emelie har tolkat dem så fantastiskt! Hon förstår direkt vad jag vill skapa för känsla och uttryck med Axis - det har varit en ren fröjd det här arbetet. 

Nu pågår planeringen för fullt inför mässan. Jag har aldrig varit på den och vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig elelr vad som förväntas av mig, men det löser sig. Jag har i alla fall bokat ställplats för Pärla (vår multivan), så vi har någon stans att sova. 

Våga följa dina drömmar..

...det är något vi alla ofta hör. Vissa blir provocerade av sånt - jag med ibland. Våra förutsättningar att faktiskt göra det är väldigt olika och det har jag stor respekt för, men de flesta kan i alla fall ta små steg på den väg drömmarna visar oss. 

Jag har tidigare berättat här att den här boken är inget jag gått och drömt om i åratal. Den dök upp i mig plötsligt och intensivt förra sommaren och det blev liksom omöjligt att inte göra något med. Men jag vill ändå slå ett slag för att VÅGA göra sånt som känns rätt och intensivt. Jag kunde ha låtit bli och sen gått och funderat resten av livet på vad som skulle kunna blivit av Axis. Nu kommer vi i stället få veta och jag kommer göra mitt yttersta för att Axis ska få jobba på många olika sätt med att stötta barns psykiska hälsa. Är det något alla som känner mig vet så är det att jag är extremt envis, så det finns goda förutsättningar tänker jag :). 

Hoppas du vill följa och stötta oss på den resan?
Du kan hjälpa till till exempel genom att bjuda in vänner och bekanta till vår Instagram eller Facebook. Dela våra inlägg när du känner för det och givetvis om du vill - köpa boken och andra produkter. Det är väldigt svårt att nå ut som liten ensamföretagare så vad du en kan och vill göra för Axis och mig, litet eller stort är vi oerhört tacksamma för. 

//Jessica


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.