10 hälsoeffekter av glädje som påverkar både vuxna och barn.

10 hälsoeffekter av glädje som påverkar både vuxna och barn.

Ja, nu vet vi hur viktigt glädje faktiskt är för oss människor, men också hur vår egen glädje som vuxna påverkar barnen i vår närhet. Ibland har vi som föräldrar svårt att lägga energi på oss själva, men om vi då tänker att det faktiskt är för barnens skull i slutändan kan det kanske bli lättare. Så funkar i alla fall jag ofta. 

Sammanfattningsvis är här 10 exempel på hälsoeffekter vi kan få av att känna glädje:
  • Minskade stressnivåer
  • Bättre immunförsvar
  • Förbättrad hjärt-kärlhälsa
  • Minskad risk för depression
  • Ökad livslängd
  • Förbättrad sömn
  • Ökad produktivitet
  • Ökad självkänsla
  • Ökade sociala band
  • Minskad smärta och inflammation.

Jag önskar att jag hade fokuserat lite mer på det här när det varit tufft i mitt föräldraskap, jag önskar att jag vetat lite mer om det, att jag orkat ta in det eller helst haft koll på det innan det blev tufft.

Därför vill jag dela det med er nu när jag har mer kunskap och ork. Kanske är du precis i början av din föräldraroll eller mitt i det. Kanske har du barnbarn som du har möjlighet att påverka hälsan för genom hur du är i deras närhet. Kanske har det här inlägget betydelse för någon enda vuxen och därmed något enda barn. Därför skriver jag det. 

Ha en finfin dag!
/Jessica


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.