Om oss / Om Axis

Välkommen!
Vår huvudprodukt i den här shoppen är serien med Axis. 

Axis är en liten axolotl som har tagit på sig uppgiften att stötta barn till att lära sig bra, enkla knep för psykisk hälsa genom livet. Det arbetet börjar med en bokserie, där första boken just nu är på gång. Boken ges ut under hösten 2023. Axis är framtagen av oss tillsammans med illustratören Emelie Wiklund. 

Axolotlen är starkt hotad i det vilda. Den finns bara i kanalerna i Xochimilco i Mexico City - 2015 räknade man dem till ynka 36st per kvadratkilometer. Några hundra totalt som max. Samtidigt är den den mest fantastiska av varelser och många forskares favoritdjur.


Dessa produkter kan du inte köpa någon annan stans, det är vår egen design med ensamrätt.  Sortimentet ändras löpande, så håll utkik om du gillar vår axolotl!

Vi använder ett antal olika leverantörer för olika produkttyper. Alla med goda omdömen och hög kvalitet och det händer att produkter byter leverantör om de inte når upp till de krav som ställs. Har du frågor om tillverkning, ursprung på material osv på specifika produkter är det därför enklast om du hör av dig med dem så blir det rätt. Vi vill att du ska känna dig trygg med våra produkter.

Vi använder i stor utsträckning tillverkning på beställning för att aldrig överproducera, för att inte tillverka produkter som inte kommer till användning. Det är anledningen till att våra leveranstider ibland kan upplevas som långa.  

Axis by Eventolot drivs av Eventolot AB, ett litet bolag med fokus på kultur och mental hälsa, baserat i Västervik, Sverige. 

Välkommen att höra av dig om du har några frågor och/eller skulle vilja bidra mer till att Axis resa mot målen går snabbare.


Vänligen 
Jessica H Gustavsson 
info@axisbyeventolot.com
Eventolot AB 559373-6225