Om oss / Om Axis

Välkommen!
Vår huvudprodukt i den här shoppen är serien med Axis. 

Axis är en liten axolotl som har tagit på sig uppgiften att stötta barn till att lära sig bra, enkla knep för psykisk hälsa genom livet. Det arbetet börjar med en bokserie, där första boken kom ut i oktober 2023. Axis är framtagen av oss tillsammans med illustratören Emelie Wiklund


Om upphovsmakerskan: Jag, Jessica Hellström, är en 4 barnsmor som jobbar med kultur och event på olika sätt, främst för att kultur är så viktigt för vår mentala hälsa. Jag har erfarenhet av och blivit tvungen att lära mig väldigt mycket om psykisk ohälsa och hälsa hos barn och unga. Jag har varit mamma i 23 år och barnen är mellan 8-23 år gamla nu. Jag tar inspiration från våra erfarenheter och det jag lärt mig på vägen av dem och givetvis löpande från modern forskning och psykologi. Jag fortsätter att lära mig mer om detta viktiga ämne hela tiden. Våra barn är det viktigaste vi har och som vuxna har vi ett oändligt ansvar för deras mentala hälsa.

Allt jag skriver om i bloggen är jag verkligen inte mästare på, jag delar modern, men vedertagen forskning och mina egna reflektioner runt det. Jag vill leva mer med en modern barnsyn och påminna mig själv lika mycket om de här viktiga sakerna, för barnens bästa. Jag delar forskning jag tycker är intressant vilket oftast är den vedertagna, moderna forskningen som är lätt för vem som helst att hitta och ta del av. Om/när jag delar något som kanske är väldigt nytt, lite spetsigt eller banbrytande kommer jag länka direkt till källor om det. 

Om Axolotlen: Axolotlen är starkt hotad i det vilda. Den finns bara i kanalerna i Xochimilco i Mexico City - 2015 räknade man dem till ynka 36st per kvadratkilometer. Några hundra totalt som max. Samtidigt är den den mest fantastiska av varelser och många forskares favoritdjur.


Våra produkter: Dessa produkter kan du inte köpa någon annan stans, det är vår egen design med ensamrätt.  Sortimentet ändras löpande, så håll utkik om du gillar vår axolotl!

Vi använder ett antal olika leverantörer för olika produkttyper. Alla med goda omdömen och hög kvalitet och det händer att produkter byter leverantör om de inte når upp till de krav som ställs. Har du frågor om tillverkning, ursprung på material osv på specifika produkter är det därför enklast om du hör av dig med dem så blir det rätt. Vi vill att du ska känna dig trygg med våra produkter.

Vi använder i stor utsträckning tillverkning på beställning för att aldrig överproducera, för att inte tillverka produkter som inte kommer till användning. Det är anledningen till att våra leveranstider ibland kan upplevas som långa.  

Axis by Eventolot drivs av Eventolot AB, ett litet bolag med fokus på kultur och mental hälsa, baserat i Västervik, Sverige. 

Välkommen att höra av dig om du har några frågor och/eller skulle vilja bidra mer till att Axis resa mot målen går snabbare.

Axis som figur skyddas av upphovsrätten all kopiering är strikt förbjuden. 
Vänligen 
Jessica H Gustavsson 
info@axisbyeventolot.com
Eventolot AB 559373-6225